FRANK-BOZÓKI ESZTER

Tanácsadó szakpszichológus

Pszichológus diplomámat és tanácsadó szakpszichológusi képesítésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterapeuta képzésének minden szakaszát elvégeztem, záróvizsga előtt állok. Jelenleg doktori tanulmányokat folytatok az ELTE Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia tanszékén, ahol a Gyermekkori Pszichés Zavarok Kutatócsoport tagja vagyok. A családterápia mellett eszköztáram bővítése érdekében a MAKOMP egyesület integratív gyermekterapeuta képzését végzem, valamint traumaterápia területén EMDR terápiában képződöm. Az integratív szemléletben hiszek, emiatt igyekszem többféle módszerben jártasságot szerezni, hogy a klienseim hozott nehézségéhez és személyiségéhez legjobban illeszkedő módon tudjak segíteni. A munkámhoz szorosan kapcsolódik az önismeretem folyamatos fejlesztése, melynek érdekében egyéni és csoportos önismeretben is folyamatosan részt veszek.

Munkám során törekszem a klienseimmel való egyenrangú kapcsolatra. Az őszinteség, a hitelesség és az empátia alapvető szempontok a hozzám fordulók kísérése során.  Olyan légkört igyekszem teremteni, melyben a hozzám fordulók azt érezhetik, hogy szégyen és tabuk nélkül oszthatják meg legnehezebb érzéseiket.

Főbb területeim: önismeret bővítése; élethelyzet, életciklus változásból fakadó krízishelyzetek; élettörténetben visszatérő negatív mintázatok megértése; gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések; transzgenerációs családi minták, üzenetek, szerepek megértése; családi feszültségek; testvérek közötti viszályok; kommunikációs nehézségek a munkahelyen vagy a magánéletben; mindennapi feszültségek kezelése; érzelemszabályozási nehézségek; veszteségek, gyász; önbizalom növelése; párkapcsolati nehézségek; családterápiás kérdések; traumafeldolgozás ( EMDR módszerrel szupervízió mellett dolgozom) - Felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt dolgozom, illetve szükség esetén családi és párkapcsolati problémákkal is foglalkozom.

Képzettségek:

 • ELTE Doktori Iskola- Phd hallgató - Gyermekkori Pszichés Zavarok kutatócsoport 

 • ELTE- tanácsadó szakpszichológus
 • ELTE- okleveles pszichológus
 • EMDR Egyesület -akkreditált EMDR alaptréning (Level 1.) - Dr. Havelka Judit
 • EMDR Egyesület -akkreditált EMDR haladó tréning (Level 2.) - Dr. Havelka Judit
 • Traumaterápiás alapismeretek; érzelemszabályozás workshop - elméleti és gyakorlati alapok - Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna
 • Magyar Családterápiás egyesület- Családterapeuta képzés - záróvizsga előtt
 • MAKOMP- komplex integratív gyermekterapeuta jelölt
 • EFT Érzelemfókuszú Párterápia Alapképzés -Scott Woolley
 • Kifejezés és művészetterápia: Kreatív intervenciók és az önkifejezés non-verbális eszközei a tanácsadásban - 2 napos workshop- Horváth Tünde
 • Dr. Máté Gábor: Compassionate Inquiry Online Training- Short Course
 • Akkreditált Világjáték képzés - MIPE, Polcz Alaine Alapítvány
 • Rorschach I. és II, PFT teszt- Dr. Szakács Ferenc
 • Akkreditált Mediátor Képzés - Nagy Zsóka

Szakmai mentoraim és szupervízoraim:

 • Prof. Dr. Túry Ferenc, aki mellett évek óta képződöm az evészavarok családterápiájában és, aki jelenleg is szakmai szupervízorom. Segítő attitűdje, szakmai tudása és alázata számomra példaértékű.
 • Prof. Dr. Szakács Ferenc, akitől a szakma szeretetét, a szakmai iránti alázatot és a folyamatos fejlődés igényét tanultam. Szakmai támogatása és barátsága nélkül ma bizonyosan más ember, másmilyen szakember lennék.

További workshopok, konferenciák:

The Body Speaks: Embodied Healing in Working with Trauma: Bessel van der Kolk, Licia Sky, Peter Levine , Stephen Porges, Ed Tronick, Richard Schwartz; Családterápia gyermek- és ifjúkori pszichiátriai zavarokban - Dr. Pászthy Bea, Dr. Túry Ferenc (MCSE); Származási titkok kezelése a mesterséges megtermékenyítéstől a donáción át az örökbefogadásig - Mészáros Krisztina, Kiss Zsófia (MCSE); Párkapcsolati krízisek - fókuszban a féltékenység és a hűtlenség workshop - Dr. Moretti Magdolna, dr. Komlósi Piroska (MCSE); A felnőtt kötődés elmélete, mint iránytű a pszichoterápiás beavatkozásokhoz - Dr. Sue Johnson; Mozaikcsaládok - Dr. Komlósi Piroska, Bogár Zsuzsa; Az autizmus diagnózis körül kialakuló szülői bizonytalanság kezelése családterápiával - Dr. Hammer Zsuzsanna, Dr. Iring Zoltán